Lantos Családi Pincészet

5/0
(0 szavazat)

Jelenleg nyitva

Adatok

Soltvadkert, Magyarország, Szent István u. 57., 6230
Borvidék: Kunság
http://www.lantosbor.hu
+36707722372
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Nyitvatartás

hétfő 09:00 - 18:00
kedd 09:00 - 18:00
szerda 09:00 - 18:00
csütörtök 09:00 - 18:00
péntek 09:00 - 18:00
szombat 00:00 - 00:00
vasárnap 00:00 - 00:00

A 2000-es évek elején kezdtem el komolyan foglalkozni az őseimtől örökölt szőlőkkel. A soltvadkerti családi birtok alapjain hoztuk létre kis, kézműves családi borászatunkat, a Lantos Borászatot, ahol mindenki megtalálja a maga feladatát: Szabolcs, Zsuzsanna és a gyerekek: Eszter és Dániel. Hiszünk a borvidék szépségében és az itt maradással tudjuk meghálálni a sok ajándékot, amit a vidéktől és a Jóistentől kaptunk. Ide köt a származás, a család, a gyökerek, na és persze az ősök tisztelete. Az ősi párhektáros nagyapai birtok mára közel 20 hektáros családi borászattá nőtte ki magát.

A Kunsági termőtalaj csodálatos változatosságát kifejezik elkészített boraink: Közöttük éppúgy megtalálhatók a ropogós és üde reduktív fehérborok és a rozé, melyek itt megtermelve képesek igazán megőrizni hosszantartó frissességüket és gyümölcsösségüket, ám mindemellett a löszös-agyagos talajon termett szőlőből tüzes és testes vörösborok készülnek. Reduktív fehérborok mellett a soltvadkerti termőtáj igazi ajándékaként fahordóban érlelt Ezerjót is készítünk, mely megmutatja ennek a fajtának a csodálatos sokszínűségét.

Szőlőink telepítésekor figyelembe vettük a változatos talajadottságokat, ezzel is próbálva ideális körülményeket biztosítani a tökéletes alapanyag eléréséhez Széles fajtakínálat jellemzi a borászatot a mintegy 20 hektáros birtokon: A magyar fajták képviselői: Cserszegi fűszeres, Kövidinka, Ezerjó, Kékfrankos, Kadarka, és emellett a világfajták is megtalálhatóak: Portugieser, Merlot, Cabernet sauvignon és franc, Zweigelt és a bájos Pinot noir.

Technológia: a változatos talajadottságoknak, valamint borászati felfogásunknak köszönhetően megfelelően ötvözni tudjuk a hagyományokat, valamint a modern technológiát. Így tudunk kínálni fogyasztóink számára friss, reduktív könnyen fehérborokat, gyümölcsös rozét és sillert, könnyed vörösborokat, valamint testes, komoly vörösborokat is. Borászatunkban kétféle – Cserszegi fűszeres és rosé alapú – gyöngyöző bor is készül

A borban fel lehet fedezni a borász egyéniségét, a minőségbe beépül az öröklött és a megszerzett tudás, valamint a tapasztalat, de ahhoz, hogy igazán jó borok szülessenek, elengedhetetlen feltétel a borkészítés önzetlen szeretete.

Tovább olvasom

Események

Nincs közelgő esemény.

Elérhetőség

6230 Soltvadkert Szent István u. 57.
http://www.lantosbor.hu
+36707722372