Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
.....amikor 12 dolgos óra után a permetezőtől zsibbadt vállakkal végre elnyúlsz a Csóka dűlőben és a körmödre égett bagóval a kezedben elégedetten bambulsz a lemenő nap szeme közé...
...amikor egy hónap szervezkedés, idegesség és tervezés után a jól megérdemelt trágyát magába fogadja a telepítésre váró terület,és veled madarat lehetne fogatni csupán azért mert valaki egy rakás állati eredetű fekáliát tett a földedbe...
...amikor minden egyes metszésre váró tőkét indivídumnak látsz,egy újabb forma,újabb szezon,újabb élet,újabb fürt születik,aminek a világrajövetelében te asszisztálsz...
...amikor nincs fáradtság,nincs szülinap,
nincs egy hónapos világkörüli út, csak metszés, buxulás, permetezés, szüret, préselés, fejtés, derítés....
...amikor a családod időpontot foglal a naptáradba, hogy egyél már velük egy húslevest vasárnap...
...amikor beszippant a köpönyeg jègeső-jelentése...
...amikor szívvel-lélekkel alkotsz...
...alázattal, hittel, kreatívan.
A Brigád története csupán 2013-ig nyúlik vissza, amikor is pár lelkes fiatal elkészítette első saját borát Móron.Természetesen Ezerjót. Azóta mi történt? Egyre több területet kezdtünk el művelni, szőlőt telepítettünk a számunkra legkedvesebb dűlőkben, újabb- és újabb fajtákkal ismerkedtünk meg, folyamatosan kísérletezgettünk a szőlőben és a pincében egyaránt. Jelenleg 3 ha területen gazdálkodunk, ahol minden munkafolyamatot saját kezűleg látunk el. Hiszünk abban, hogy a magas minőség záloga a gazda és szőlője szimbiózisa, éppen ezért kelünk olykor a szőlőben és fekszünk a présházban. Boraink elkészítésekor törekszünk a termőhely sajátosságainak hangsúlyozására és az egyediségre. Ezen értékek mentén szeretnénk tovább gyarapodni és egyre jobb borokkal megörvendeztetni közönségünket.