Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 12:00 - 20:00 |
vasárnap | 12:00 - 20:00 |
Hagyomány:
“Egy varázslatos helyszín, ahol megnyílik Nagyi kamrája, ahol a pincékben, spájzokban tartott csemegék titkai feltárulnak, ahol a kemencében készített helyi ételek zamatát nem lehet utánozni, ahol a nap érlelte helyi gyümölcsök, zöldségek kerülnek az asztalra vagy hagyományos módon alakulnak át eltartható finomságokká, akár a résztvevők aktív közreműködésével is.”
Hagyomány:
A több mint 200 éves történelmi múltú Jezsuita rendház – felújított - dézsmapincéjében és annak tovább bővített pincerendszerében kialakított Boráriumunkban a Velencei-tavi térség borászatai mellett az országban elsőként kívánjuk bemutatni hazánk különböző borvidékeiről származó minősített bio borait, valamint a környék szőlőtermesztő és borkészítő múltját, hagyományait. A látogatókat a minőségi borok kóstoltatásán túl - a tradicionális vidéki életet felidéző – sparhelten és kemencében készült – ételekkel kínáljuk, melyek készítéséhez elsődlegesen a környéken fellelhető helyi alapanyagokat használunk fel.
Család:
A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.
Egészség:
Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sópárás szobában relaxálhatnak.
Kedves Emberek!
Április óta várjuk, hogy végre személyesen is bemutathassuk Nektek az első pázmándi közös vörös borunkat, a Könnyűvért.
Július 3-án este 7-kor a Bálint Boráriumban lesz a nagy esemény, ahová a 4 pázmándi pincészet 5 borásza szeretettel invitál mindenkit! A négy Könnnyűvér mellett minden pincétől kóstolhattok még egy tételt, tehát összesen 8 bor kerül a poharakba. Mindez 3500 Ft-ért.
Fontos! A részvétel regisztrációhoz kötött, amit az info@aprokertek.hu -re küldött emaillel tudtok megtenni!
Az első 50 jelentkező nyer!
Gyertek, várunk!
Jó kis este lesz, mint mindig!
Nagy Gábor, Köllő Zsolt, Sobor Dávid, Schubert Ádám, Veliczky Zoltán,
és a házigazda Bálint György
(forródrót: +3620 9123 957)
Szeretettel invitálunk egy igazán különleges borkóstolóra.
Hogy mitől az?
Egyfelől a szőlőfajtáktól, amikből az est borai készültek. Jellemzően a 19. század végi filoxéravészt megelőzően voltak elterjedtek, egy olyan korban, amikor a magyar mezőgazdaság egyik legjelentősebb ágazata volt a szőlészet-borászat. Embermilliók megélhetése múlott rajta, ma viszont ezeknek a fajtáknak jellemzően a nevét sem hallottuk. Ennek oka nem a belőlük készített borok gyenge minősége, távolról sem. Viszont termesztésük meglehetősen nehéz és kockázatos, amit a mai profitorientált világban csak kevesen vállalnak fel. És itt jön a másfelől.
Ezen az esten három olyan pincészet képviselői lesznek jelen személyesen, akik felvállalták a nehézségeket, hogy kiváncsiságukkal, alkotni akarásukkal legyőzzék azokat. Mesélnek a borokon kívül a szőlőről, amiből készült, önmagukról, álmaikról, személyes történetükről.
Hogy kik ők?
- Szentesi József a különleges magyar szőlőfajták talán legismertebb mestere a Velencei-tó mellől,
- Andrási László a Somló megszállott és elkötelezett borásza, a Somló Kincse Kézműves Kispince tulajdonosa és végül,
de nem utolsó sorban, szintén a Velencei-hegységből a pázmándi szőlőhegy titkait és lehetőségeit kutató két jóbarát,
- Veliczky Zoltán és Schubert Ádám az ApróKertek képviseletében. És, hogy mik kerülnek a pohárba?
Természetesen természetes borok, olyan fajtákból mint:
Bakator, csóka, fekete muskotály, gohér, kadarka, laska, néró, sárfehér, tihanyi kék, zengő
Borkóstoló ideje: 2020. március 14. 18.00
A 9 tételes kóstoló ára: 3,850 Ft/fő
(A kóstoló keretében tételenként 0,5-07 dl bort kínálunk, korlátlan szóda fogyasztással)
Az alkalomhoz alakított borkorcsolya és kemencés ételek is fogyaszthatók a kóstoló ideje alatt.
Jelentkezni az info@balintborarium.hu e-mail címen lehet, legkésőbb 2020. 03. 11-ig