Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 11:00 - 00:00 |
kedd | 11:00 - 00:00 |
szerda | 11:00 - 00:00 |
csütörtök | 11:00 - 00:00 |
péntek | 11:00 - 00:00 |
szombat | 11:00 - 00:00 |
vasárnap | 11:00 - 00:00 |
‘Jó ételt csak jó alapanyagokból lehet készíteni.’ Hisszük, tudjuk, így csináljuk, hogy mindig elégedetten, és jókedvvel távozhasson szeretett étterműnkből.
Szeptember 8-án, kedden kóstoljon meg velünk több mint 80 kiváló tételt a legutóbbi Olaszrizling, Furmint, Juhfark, Hárslevelű, Illatos bor tesztjeink legjobb borai közül. Tegye mindezt egy XII. kerületi kerthelyiségben! Minden belépőjegy mellé egy Bor és Piac magazint is adunk ajándékba, hogy rögtön összevethesse saját tapasztalatát a szakértők véleményével.
"Őseink szelleme a palackokban" – vallja az Eszterbauer Borászat hitvallása. Az idei negyedik borkóstolónk alkalmával a különleges borokat készítő, a hitvallásukat a megjelenésükben és működésükben is tökéletesen reprezentáló szekszárdi borászattal találkozhattok.
„Mélyen gyökerezik a szőlő Szekszárdon. Kelták és rómaiak, honfoglaló magyarok és középkori szerzetesek művelték a szőlőt a lankás löszdombokon, s adták tovább számtalan emberöltőn át a tudást, a borkészítés titkait.
Termőterületeink a Pannon borrégióhoz tartozó szekszárdi történelmi borvidék legnevesebb völgyeiben, a Tót-völgyben, Cinkában, Porkoláb-völgyben és a Palánki hegyen fekszenek.”
A hazai és európai borversenyeken számos arany- és ezüstéremmel díjazott Eszterbauer borászat a következő 5 tételét mutatja a február 26-i borkóstolón:
· Nagyapám Kadarka 2017
· Tüke Bikavér, 2016
· Eszterbauer Frankos, 2017
· Mesterünk - Cabernet Franc, Merlot, 2017
· Tivald Cabernet Sauvignon, 2017
A részvétel INGYENES!
🍷 2020 harmadik Fióka borkóstolóján a bioborokat forgalmazó ZELNA Borászat mutatkozik be. 🍷
A borászat története 2014-re nyúlik vissza, amikor még csak néhány hektár területen gazdálkodtak, azonban a kezdetektől organikusan teszik azt, folyamatosan állnak át a minősített bio művelésre.
"Hogy mit jelent bionak lenni? Például, hogy felszívódó növényvédő szerek helyett rézzel, kénnel, narancsolajjal permetezünk, és a hangsúlyt a megelőzésre, valamint a kondícionálásra helyezzük. A természetes szerek mellett ez azt is jelenti, hogy fokozott figyelmet fordítunk a talajművelésre, a megfelelő tápanyagellátásra és a biodiverzitás megőrzésére."
Balatonfüreden a Berekszél- és a Farkó-kő dűlőkben, Balatonszőlősön pedig a Penke-dűlőben készítik boraikat, melyekből a Fióka borkóstolón öt tételt ismerhetünk meg:
- Olaszrizling 2019
- Bárka Fehér 2018
- Füred Olaszrizling 2018
- Farkó-kő Olaszrizling 2015
- Bárka Vörös 2017
☎️ Asztalfoglalás: https://www.restu.hu/fioka-etterem-bar/ ☎️