CEWI-Central European Wine Institute

5/0
(0 szavazat)

Jelenleg zárva

Adatok

Budapest, Magyarország, Apáczai Csere János utca 7., 1052
Borvidék: Budapest
http://www.cewi.hu
06303606626
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Nyitvatartás

hétfő 09:00 - 17:00
kedd 09:00 - 17:00
szerda 09:00 - 17:00
csütörtök 09:00 - 17:00
péntek 09:00 - 17:00
szombat 00:00 - 00:00
vasárnap 00:00 - 00:00

A CEWI ötlete az iskolapadban született. Az alapító tagok mindannyian a Londoni WSET diplomakurzus hallgatói.
Boriskola. A közös találkozási pont. Ami a bor körül forog. Vagy mi forgunk körülötte. Más más emberek, ugyanattól a szenvedélytől vezérelve. A bor maga a varázslat, a kutatás, a kultúra, az élvezet, az ízek, az elmélyülés, a szórakozás, az ismerkedés, a beszélgetés... Szeretnénk ezt minél több emberhez eljuttatni.

Mindannyian oktattunk már különböző iskolákban, és határozott elképzelésünk alakult ki arról, hogy kellene ennek működnie, így kézenfekvőnek tűnt a saját iskola létrehozása. A borral kapcsolatos tudást az intézmény filozófiája szerint csak hitelesen, szakmai megalapozottsággal és élményeken át lehet az érdeklődő hallgatókhoz eljuttatni.

A fogyasztók és a szakmában dolgozók képzése a hazai borkultúra fejlesztésének egyik alapja. Hiszünk a valós szakmai alapokon nyugvó boroktatás szükségességében. Intézetünk a WSET oktatási rendszere alapján működik, hiszen ezen intézmény alkotta meg a legátfogóbb, legstrukturáltabb képzési tematikát, amely valós iránymutatást ad az ágazat minden résztvevőjének.

A WSET által kidolgozott borértékelési rendszert a világ minden pontján elfogadják és követik, legyen szó borászról, borkereskedőről, vendéglátóról, borszakíróról, sztárséfről vagy akár borkedvelőkről.

A WSET-et (Wine & Spirit Education Trust) 1969-ben alapították Londonban, azzal a céllal, hogy legmagasabb szintű képzést biztosítsa a borászati piac szakmai résztvevőinek, valamint a borkultúrára nyitott fogyasztóknak.

A világ legnagyobb presztízzsel bíró és legelterjedtebb (jelenleg 50 országban folyik WSET oktatás) borágazati képzése, megkérdőjelezhetetlen ajánlólevél a szakmában való elhelyezkedéshez, ezen felül a méltán világhíres Master Of Wine képzés előszobája.

A Central European Wine Institute-ban - a WSET képzések mellett - speciális szakmai-, sommelier- és gasztronómiai tanfolyamokat is tartunk.
A többi iskolához képest nagy előnyünk, hogy a magas szintű boros ismeretek mellett komoly kereskedelmi, marketing, vendéglátói, csúcsgasztronómiai és stratégiai tapasztalattal is bírunk – az alapító tagok különböző szakmai múltjából adódóan.

A CEWI hazánk legátfogóbb és legprofesszionálisabb képzéseit nyújtja mindazoknak, akik a borfogyasztással, borkereskedelemmel vagy éppen szakírással kapcsolatos ismereteiket szeretnék elmélyíteni.

Tovább olvasom

Események

Nincs közelgő esemény.

Elérhetőség

1052 Budapest Apáczai Csere János utca 7.
http://www.cewi.hu
06303606626