Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Bogács Dél-Borsod egyik legszebb települése, a Bükkaljai Borvidék központja. Egertől 16 km-re, Mezőkövesdtől 8 km-re fekszik a Bükk hegység kiszélesedő völgyében. Nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, gazdag kulturális programjaival, borkultúrájával, fejlett infrastruktúrájával és színvonalas szolgáltatásaival a régió kiváló üdülőközsége.
A XXVII. Bükkvinfest- Bükkaljai Borfesztivál egyik kiemelkedő programja lesz a Kékfrankos mesterkurzus, amin a Kékfrankos fajta 9 nemzetközileg is kiemelkedő tételét ismerhetik meg az érdeklődők szakértő tolmácsolásában. A vetítéssel egybekötött mesterkurzus Ercsey Dániel a Pécsi Borozó Gasztronómiai és Bormagazin szerkesztőjének tolmácsolásában fog megvalósulni, aki maga is járja az egyes országokat és borrégiókat; így az általa kóstolt és ajánlott Kékfrankos stílusok kerülnek bemutatásra az este folyamán.
Borok:
1. Kobal Wines, Penina rosé brut pezsgő, 2017, Ptuj/ Szlovénia
2. Sándor Zsolt, Kétfürtös Kékfrankos, 2017, Bükk
3. Iváncsics Zoltán, Steiner- dűlő Kékfrankos, 2015, Sopron
4. Bott Frigyes, Kékfrankos, 2017, Muzsla/ Szlovákia
5. Heimann, Alte reben Kékfrankos, 2016, Szekszárd
6. Karner Wines, Vitézföld Kékfrankos, 2016, Mátra
7. Schieber Pincészet, Tabu Kékfrankos, 2016, Szekszárd
8. Marof, Mackovci Modra frankinja, 2013, Gorickega/ Szlovénia/
9. Muhr van der Niepoort, Samt& Seide Blaufrankisch, 2016, Niederösterreich/ Ausztria
A mesterkurzus ára tartalmazza a vezetett kóstolást, a tételenként 0,5 dl kóstolási mennyiséget és ásványvizet.
A szervezők fenntartják maguknak a jogot a borsor megváltoztatására.
Regisztráció részletei:
Részvételi díj: 8.900 Ft/fő
Regisztráció: 2019. május 20.- június 13.
Early Bird regisztráció: 2019. május 20 - május 31. között: 7.900Ft/fő
Maximális létszám: 30 fő
Jegyvásárlás:
A terem korlátozott befogadóképességére tekintettel a mesterkurzuson történő részvételt csak előzetes regisztráció/utalás esetén tudjuk biztosítani.
Az előzetes regisztrációhoz kérjük, kövesse az alábbi lépéseket:
1. Utalja el a regisztrációs díjat a Bogácsi Turisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft. részére az alábbi számlaszámra: 54200018-11014650
A közlemény rovatba írja bele: KÉKFRANKOS MESTERKURZUS BOGÁCS.
2. Ezzel párhuzamosan küldje el a turizmus@bogacs.hu e-mail címre a számlázási nevét és címét, hogy számlaadási kötelezettségünknek eleget tehessünk. Fontos, hogy csak arra a névre tudunk számlát kiállítani, amelyről az utalás megtörtént.
Kérjük, a levél tárgyába írja bele: „KÉKFRANKOS MESTERKURZUS BOGÁCS”. Jegyvásárlása csak így lesz érvényes, köszönjük ezzel kapcsolatos megértését.
Helyszín: Közösségi Ház /3412 Bogács, Alkotmány u. 5./
Időpont: 2019. június 21. /péntek/
Regisztráció: 2019. május 20-tól
Ha szeretne különleges gasztronómiai élményben részesülni, és betekintést nyerni a borok és az ételek párosításának világába, szeretettel várjuk önt, barátait és családját borvacsoránkra!
Bükki borvidéki borászok válogatott tételeihez Tóth Mihály komponál különleges fogásokat.
Menüsor:
1. Roszkos Mihály: Tramini 2017 - Tépett füstölt pisztráng mangóval roppanós salátalevélben
2. Gallay Kézműves Pince: Nyékládháza 2016 - Fácánleves házi csigatésztával és zöldségekkel
3. Hajdu Roland: Chardonnay Cherép 2016 - Kakukkfüves szűz baconben pirított gombával, parmezános batátapürével körítve
4. Sándor Zsolt: Zweigelt 2015 - Szuvidált marhapofa burgundi raguban rokfortos burgonya-fánkocskákkal.
5. Palmetta Pincészet: Késői szüretelésű Olaszrizling 2018 - Őszibarackos-mentás mascarpone-krémpohár kekszmorzsával
A vacsora tartalmazza az ötféle bort (1 dl/bor mennyiségben), az öt fogást, valamint ásványvizet.
Regisztráció részletei:
Részvételi díj: 9.900 Ft/fő
Regisztráció: 2019. május 20.- június 13.
Early Bird regisztráció 2019. május 20 - május 31. között: 8.900Ft/fő
Maximális létszám: 20 fő