Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 12:00 - 20:00 |
kedd | 12:00 - 20:00 |
szerda | 12:00 - 20:00 |
csütörtök | 12:00 - 20:00 |
péntek | 12:00 - 20:00 |
szombat | 12:00 - 20:00 |
vasárnap | 12:00 - 20:00 |
Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek. A jelenlegi 16 ha területen Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini, Furmint, Juhfark, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir és Syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő növényvédelménél nem használunk kemény szereket, nem használunk atka és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomírtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Boraink jellegzetes ízét a vulkánikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványi anyagtartalom kedvezően befolyásolja. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád házi királyainknak szállított Káli-medence borai újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.
Koncert és Borvacsora!
A belépés INGYENES!
Amennyiben vacsorázni is szeretnél, az alábbi menüvel készülünk:
Vacsora egy pohár meglepetés borral:
- leves: Zöldségleves verjus-sel bolondítva
- főétel: Pikáns ragacsos oldalas, krumplipürével és bazsalikomos paradicsomsalátával
- desszert: Tengerész szelet
5900.-ft/fő
Asztal és vacsora korlátozott számban! Kérjük asztalfoglalását és vacsora szándékát előre jelezze a palffy.borterasz@gmail.com e-mail címen!
Italok:
- Pálffy Szőlőbirtok és Pince borai és pezsgői
- Házi szörpök, szőlőlé, verjus
- Kávék
Koncert kezdés időpontja: 19.00.
Vacsora kezdés időpontja: 19.15.-19.30.
/A változás jogát fenntartjuk!/
☀️⛵️Örömmel jelenjük, hogy elfogadta a meghívásunkat a köveskáli Pálffy Pince, és július 18-án szombaton 17-21 óráig borkóstolót tartanak a Kalózban, mi pedig megismételjük a múltkori nagy sikerű Steak Estét a látványkonyhában! Nagy-nagy szeretettel várunk!❤️ Asztalfoglalás: 06307497847
Helyszín: PÁLFFY PINCE (Köveskál, Fő út 40, 8274)
TÉMA: Furmint alapú tradicionális erjesztésű pezsgők
MODERÁTOR: Káli Ildikó (Magyar Sommelier Szövetség Elnöke)
HÁZIGAZDA: Pálffy Pince, Pálffy Gyula
VENDÉGBORÁSZATOK: Kreinbacher Birtok - Garamvári Szőlőbirtok - Dereszla Pincészet
IDŐPONT: 2020.02.29. 10:30 – 12:00
---
A jegyár tartalmazza a sétáló kóstoló belépőjét is:
Köveskáli Furmint Napok 2020 Sétáló kóstoló a „kultúrban”
IDŐPONT: 2020.02.29. SZOMBAT 14:00 – 18:00
---
További infó a sétáló kóstolóról:
SÉTÁLJ ÉS ISMERKEDJ MEG A MEGHÍVOTT BORÁSZOKKAL ÉS KEDVENC TÉTELEIKKEL
---
Kóstolj együtt az összes meghívott borásszal és fedezzük fel hazánk kiemelkedő furmintjait.
A Furminttal nagy tervei vannak a hazai borászatoknak export fronton, de időközben a hazai piacon is előkelő helyre sikerült pozícionálni a fajtát. Megszeretették a sommelierek a hazai csúcsgasztronómiában, a borbárok is előszeretettel ajánlják és a borissza vendégseregnek. Termőterület és dűlő alapján kérik a furmintokat a borkedvelők. és eljutottunk odáig, hogy a piac megismert nagy (száraz)furmintos évjáratokat és elképesztő adottságokkal rendelkező termőterületeket.
„A Balatonnál az Olaszrizling mellett a Furmint lehet a közös pont. Ma már egyre többen vagyunk akik, belevágtunk a fajta megismerésébe. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert az Olaszrizling elkényeztetett bennünket, mindenféle téren. A furmint teljesen más hozzáállást, sokkal nagyobb figyelmet igényel. Még a száz esztendővel idekerült Olaszrizlinget sem ismerjük, hiszen csak 10-15 éve foglalkozunk vele komolyabban, akkor honnan tudnánk, hogy a Furminthoz hogyan nyúljunk. Ezért van szükség ilyen szakmai kóstolókra, beszélgetésekre, vitákra a fajtával kapcsolatban. Mi nem adjuk fel, hiszünk a Furmintban, jövőre újra találkozunk.”
Pálffy Gyula – Furmint Napok, Házigazda
---
A jegy ára tartalmazza a sétáló kóstolón való részvételt. A jegy korlátlan kóstolást tartalmaz. Felhívjuk a vendégeink figyelmét, hogy a kóstoló célja a borásszal és a fajtával való ismerkedés, kérjük ne éljenek vissza a „korlátlan” kóstolás lehetőségével.
---
HELYSZÍN: Művelődési Ház (Köveskál, Henyei utca 7.)
Résztvevő borászok listája:
1.Balassa István (Tokaj-Hegyalja)
2.Béres Szőlőbirtok és Borászat (Tokaj-Hegyalja)
3.Borbély Családi Pincészet (Badacsony)
4.Csali Szőlőbirtok (Balaton-felvidék)
5.Csobánci Bormanufaktúra (Badacsony)
6.Demeter Pince (Eger)
7.Dereszla Pincészet (Tokaj-Hegyalja)
8.Egly Szőlőbirtok és Borászat (Balaton-felvidék)
9.Figula Pincészet (Balatonfüred-Csopak)
10.Garamvári Szőlőbirtok (Balatonboglár)
11.Gilvesy Pincészet (Badacsony)
12.Homola Pince (Balatonfüred-Csopak, Homonna Attila - Tokaj-Hegyalja)
13.Jásdi Pince (Balatonfüred-Csopak)
14.Káli Kövek Borászat (Balaton-felvidék)
15.Kolonics Károly (Nagy-Somló)
16.Kreinbacher Birtok (Nagy-Somló)
17.Laposa Birtok (Badacsony)
18.Légli (Balatonboglár)
19.Pálffy Pince (Balaton-felvidék)
20.Petrányi Pince (Balatonfüred-Csopak)
21.Skizo (Badacsony)
22.Skrabski Pince (Balatonfüred-Csopak)
23.Szent Donát Birtok (Balatonfüred-Csopak)
24.Trombitás Borház (Balaton-felvidék)
25.Villa Tolnay (Balaton-felvidék)
26.Von Beöthy Pince (Badacsony)
---
A változtatás jogát fenntartjuk a részt vevő borászok tekintetében.
Február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából megszületett Furmint Napok keretében a Pálffy Pincészet, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn, a Kővirág és a Mi A Kő második alkalommal szentel három teljes napot a szőlőfajtának balatoni, somlói és tokaji borászok részvételével. Borvacsorák, furmintra hangolt különlegességek, személyes hangvételű borkóstolók, izgalmas beszélgetések és hamisítatlan “káli-hangulat” várja az érdeklődőket február 22-24. között Köveskálon!
SZOMBATI PROGRAMOK
A szombati napon 2 alkalommal, 3 helyszínen, összesen 6 ültetett kóstolón kerülhetnek közelebb a Furminthoz a borbarátok. A 3-4 borász részvételével zajló beszélgetéseket a boros szféra ismert alakjai moderálják, ahol a résztvevő pincészetek tételeinek kóstolására is sor kerül majd.
12:00-13:30 Pálffy Pince – Balatoni Furmintok
Beszélget: Pálffy Gyula (Pálffy Pince), Sümegi Gábor (Skrabski Pince), Barcza Bálint (Barcza Pincészet)
Moderátor: Pampetrics Milán (Pampetrics Borkereskedés)
12:00-13:30 Káli Kövek - Balatoni Furmintok
Beszélget: Szabó Gyula (Káli Kövek Borászat), Sike Balázs (Skizo Borház), Spiegelberg István (Spiegelberg Kézműves Borpince)
Moderátor: Tóth Ádám (Pláne Badacsony)
12:00-13:30 Káli Art Inn – Balatoni Furmintok
Beszélget: Trombitás Tamás (Trombitás Borház), Ruppert Márton (Gilvesy Pincészet), Cartwright Eva (Somlói Borok Boltja)
Moderátor: Juhász Krisztián (Borkonyha, Textúra)
15:00-16:30 Pálffy Pince - Furmintok és Buborékok
Beszélget: Pálffy Gyula (Pálffy Pince), Várszegi György (Kreinbacher Birtok), Baranyai Péter (Garamvári Szőlőbirtok), Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis)
Moderátor: Blazsovszky Péter (Babel Budapest)
15:00-16:30 Káli Kövek - A Furmint mint házasítás
Beszélget: Szabó Gyula (Káli Kövek Borászat), Jásdi Attila (Jásdi Pince), Homonna Attila (Homonna Birtok), Pálffy Attila (Pálffy Pince), Egly Márk (Egly Szőlőbirtok és Pincészet)
Moderátor: Kézdy Dániel (Aszu Prime, Furmint Február)
15:00-16:30 Káli Art Inn - Gyengébb? Nem! - Furmintok
Beszélget: Laposa Zsófia (Laposa Birtok), Ujvári Vivien (Barta Pince), Zsirai Kata (Zsirai Pincészet), Berecz Stephanie (Kikelet Pince)
Moderátor: Szabó Edit (Borsmenta)
JEGYVÁSÁRLÁS: https://bit.ly/2M90uli
A programokon való részvétel minden kóstoló esetében regisztrációhoz kötött, jegyek korlátozott számban kaphatóak.
Jegyár: 11.000,- / fő, amely tartalmazza a szombati kóstolókon való részvételi lehetőséget, valamint azok borsorát.
KÍSÉRŐPROGRAMOK
Napközben, valamint a kóstolók befejeztével a Kővirág, a Mi A Kő egy, csak erre az alkalomra összeállított furmintra hangolt menüsorral várja az érdeklődőket, a falu két végében található pincészetnél pedig kötetlen borozás során ismerkedhetnek meg a borbarátok a Pálffy Pince és a Káli Kövek Borászat teljes szortimentjével. Az estére a Káli Art Innben ültetett furmint borvacsorával készülnek, melynek során Juhász Krisztián, a budapesti Michelin-csillagos Borkonyha sommelierje lesz a vendégek segítségére a borok világában.
Vasárnap dűlőtúra, brunch és pezsgős reggeli búcsúztatja a Káli-medence látogatóit.
Legfontosabb: MAXIMUM 20 férőhely! (jelentkezési információkat alább találtok)
ESCA x Pálffy live in concert
pét NAT dead
Egy megismételhetetlen vacsoraest.
Ezen a hétvégén Pálffy Ati barátunknál és családjánál vendégeskedünk, és 20 fő erejéig titeket is várunk szombat este egy különleges borokkal kísért naplementés vacsorára. Ez már-már túlontúl romantikusra is sikerült...
Hozunk magunkkal néhány signature fogást és lesznek meglepő párosítások is. Visszük a Big Green Eggünket és aminek jól áll, faszén felett készítjük majd.
A helyetekben nem hagynánk ki a bulit!
INFO BOARD:
Helyszín: Köveskál, Pálffy Pince, Fő út 40.
(ha továbbmentek, kicsit vissza kell jönni)
Időpont: 2018. július 14., szombat, kezdés 20:00
(ér előbb érkezni, addig bort kóstolni, még az is lehet hogy gin tonic is lesz)
Max. létszám: 20 fő
Zene: acoustic köveskál
FURMINT NAPOK - KÖVESKÁL
2018 február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából született meg a Furmint Napok ötlete, amelynek keretében a Pálffy - Köveskál, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn****, a Kővirág - Étel, Ital, Ágy és a MI A KŐ hagyományteremtő szándékkal három teljes napot szentel a szőlőfajtának
TÖRÖK ÁDÁM - HORVÁTH MISI KONCERT ÉS BORVACSORA
FEKETE JENŐ - HORVÁTH MISI BLUES DUO KONCERT ÉS BORVACSORA
STONED COMBO KONCERT ÉS BORVACSORA :
.:. STONED COMBO .:.
https://www.youtube.com/watch?v=eoiwXM0xBII
A koncert INGYENES!
Februárban minden a furmint körül forog, így nálunk is! Megnyitjuk a titkos, eldugott, saját részre fenntartott készleteinket vendégeink számára, a Furmint Február jegyében!
Olyan tételeket is kóstolhatnak, amik már évek óta nincsenek vagy még nem kerültek forgalomba. A kóstoló során a legújabb, 2016-os újbor furmintunktól kezdve a legelső 2009-es furmintig minden kóstolható lesz. A borok mellé saját alapanyagokból készült vacsorát kínálunk.