Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Kobuta – egy új budapesti hely, ahol Takács Lajos és segítője Palotai Csaba elkészítik keleti ízvilágú ételeiket a japán szenvedély, szaktudás és precizitás jegyében
„Elvitte az ördög, de visszahozta!” (egy volt munkatárs)
„A Boldog hentes feleségének férje újra beleveti magát a budapesti gasztronómiai éjszakába!” (egy korábbi rajongó)
Takács Lajos az elmúlt években elkövetett vargabetűk után, Olimpia étterembeli társával, Palotai Csabával, újra összeállt, hogy a korábban megkezdett úton tovább haladva, még jobban elmerülhessen a távoli Japán aprólékosságra, precizitásra és tökéletességre törekvő konyhájában. A Nebuta étterem megnyitása előtt, a Kobutában jelentkeznek rendszeresen, de előre meghatározott időrend nélkül, tematikus vacsorákkal.
Japán inspiráció -Kiváló minőségű alapanyagok -Különleges ételek -Nem hétköznapi fogások
Szenvedély
Szenvedély a kiválasztásban, szenvedély a főzésben, szenvedély az ételben.
Kobuta –a szenvedélyes séf konyhája
Konyhánk
Elmenni Japánba április elején alapvetően megváltoztatja az embert. A japánok, akik hiányos ismereteink szerint csak a munkának élnek, ilyenkor hosszasan elidőznek a virágba borult cseresznyefák mellett és alatt. Ekkor is csak a tökéletességet keresik, csakúgy, mint főzéskor: vannak, akik egész életüket arra teszik fel, hogy a tonkatsunak nevezett rántott húsukat javítgassák, vagy a ramennek nevezett húslevesüket fejlesszék akár a végtelenségig. Mi is hasonlóra vállalkozunk, de előtte itt a Kobutában készíti el séfpárosunk azokat az ételeket, amelyekkel a japán precizitás és szaktudás előtt tisztelegnek.
„Tapolcai vagyok, rendes zalai gyerek.”
Takács Lajos séf
Szentesi Pincészet borai és Takács Lajos séf 9 fogásos menüsora.
Magyarországon nem sok olyan szakács van, aki valóban ért a borhoz, tud borhoz főzni, jól választ. Mivel Takács Lajos e szűk kaszt tagja, érdemes odafigyelni vacsoraestjeire – különösen a devalválódott borvacsorák korában. KOBUTA néven indult sorozata, a néhai Lacikonyha helyszínén érhető el, a Hegedűs Gyula utcában. Az étlapon a főszakács egyéni konyhája – japán inspirációval és borral.
Korábbi borvacsoránkról készült leírás: https://www.buvosszakacs.com/2019/02/17/vacsora-a-kobutaban/
Június 07-i menüsorunk:
Sauvignon Blanc ’16
Spárga, turbolya, kagyló
Bátyus Diam ’11
Töltött, rántott paprika, citrus mártás
Magyar Fehér Cuvée ’17
Mangalica ragu
Kadarka ’17
Cseresznyés gyoza, ponzu, katsuobushi
Tihanyi kék ’17
Carne de alentejana
Pinot ’16
Galamb
KF ’15
Füstölt soba tészta
Csóka ’17
Csokoládé
Zengő
Mangó fagyi, bodzás piskóta tekercs
Február 15-ére Takács Lajos egy különleges - a többi estétől eltérő összeállítású - menüvel készül, amikor is az ételeit a A 2HA Szőlőbirtok és Pincészet kiváló boraihoz igazítja. https://www.facebook.com/2haszolobirtok/
A Kobuta- Takács Lajos konyhája, a japán szenvedély, szaktudás és precizitás jegyében készített ételeivel várja Önöket februártól.