Illatában tipikus hársmézre emlékeztető aromák jelennek meg, háttérben egy kis mineralitással, köves kiegészítéssel. Az íz kavalkádban egyszerre fajtajelleges, krémes, mézesen gyümölcsös és ásványos. A lekerekedett savak észrevétlenül támogatják, igen hosszú utóízt kölcsönöznek, melyben finom kesernyésség is megjelenik.
Az egyik legizgalmasabb fajta Somlón, egyszerre tud populáris és komoly lenni. A Hárslevelűre jellemző tipikus gyümölcsös aromák behízelgővé teszik, komplexitása miatt mégis komoly tud maradni. 2013-ban érett alapanyagból könnyű dolgunk volt szerethető bort alkotni. Jó példája annak, hogy miért szeretjük ennyire a fajtát.
Pincészet: Tornai Pincészet
Régió: Nagy-Somlói
Borfajta: száraz
Alkohol: 12,5%
Cukor: 6,8 g/l
Sav: 6,6 g/l
Szőlő: Hárslevelű
Mikor fogyassza?
Ezzel a borral bátran kínálhatjuk hölgypartnerünket, első randitól a 30. házassági évfordulóig, biztosak lehetünk a sikerben.
Ételek, amikhez illik ez a bor
12-14 C°-on fűszeres sültek és az ázsiai konyha remek kísérője.
Jelenleg még nincs egy értékelés sem.
Ez az alkalmazás sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Kérjük fogadja el beállításokat.