Ételajánlat: |
ünnepi alkalmakhoz illetve vad- és egyéb vöröshúsokhoz |
Tárolási hőmérséklet: |
15°C alatt |
Optimális fogyasztási idő: |
2019-2029 |
Fogyasztási hőmérséklet: |
17-18°C |
SZERVÍROZÁS |
Titrálhatósav: |
5,6 g/l |
Cukor: |
4,3 g/l |
Extrakt: |
30,2 g/l |
Alkohol: |
15,02% vol. |
ANALÍZIS |
A beérkező szőlőt bogyózás után 50 hl-es fakádban erjesztettük. A hosszú héjontartás idejéből 10 napig folyt az erjesztés 33-34°C hőmérsékleten. A hordós érlelés 228 literes első- és másodtöltésű hordókban történt 16 hónapon keresztül. |
BORKÉSZÍTÉS |
Szüret: |
2017. október 16. és 20. között |
Metszés: |
Guyot, alacsony kordon |
Tőszám: |
5210 tőke/ha |
Telepítés éve: |
2003 |
Fajta: |
80% merlot, 20% cabernet franc |
SZŐLŐ |
Kitettség: |
déli plató |
Talaj: |
agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Termőhely: |
Babszökő |
TERMŐHELY |
Egységár: |
12.333 Ft/l |
Kiszerelés: |
1,5l |
Egységár: |
11.933 Ft/l |
Kiszerelés: |
0,75l |
Mennyiség: |
21.000 palack |
Évjárat: |
2017 |
Bornév: |
Pannonhalmi Infusio védett eredetű száraz vörösbor |
BOR |