PRIOR

Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Ételajánlat: különösen barnahúsokhoz, elsősorban kacsa- és bárányételekhez
    Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt
    Optimális fogyasztási idő: 2019-2029
    Fogyasztási hőmérséklet: 15-16°C
    SZERVÍROZÁS
    Titrálhatósav: 5,1 g/l
    Cukor: 3,6 g/l
    Extrakt: 28,3 g/l
    Alkohol: 14,97% vol.
    ANALÍZIS
    A pincébe került szőlőt bogyóztuk s fém erjesztőtartályba juttattuk. A feldolgozás első fázisában hidegmacerálást alkalmaztunk 7°C alatti hőmérsékleten erjedés nélkül őrizve a betárolt cefrét, hogy az erjedés indításáig tartó egy hét alatt fokozhassuk a gyümölcsaromák koncentrációját. A kierjedt cefrét préselés után töltöttük 228 literes új magyar fahordóba és érleltük 9 hónapig. Ez idő alatt a hordók tartalmát többször kóstoltuk, de osztályoztuk is őket. A legszebb tételeket külön csoportba gyűjtöttük s a minden alkalommal a legmagasabb kategóriába került hordók végül ebben az önálló házasításban egyesültek.
    BORKÉSZÍTÉS
    Szüret: 2018. augusztus 31. és szeptember 7. között
    Metszés: Guyot, alacsony kordon
    Tőszám: 5210 tőke/ha
    Telepítés éve: 2001-2004
    Fajta: 100% pinot noir
    SZŐLŐ
    Kitettség: dombtető, déli, dél-nyugati
    Talaj: homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj, mészlepedékes csernozjom
    Termőhely: Széldomb, Babszökő, Tavaszó
    TERMŐHELY
    Egységár: 10.600 Ft/l
    Kiszerelés: 0,75l
    Mennyiség: 1.800 palack
    Évjárat: 2018
    Bornév: Pannonhalmi Prior
    védett eredetű száraz vörösbor
    BOR

Értékelések

Fefe

4/5