Ételajánlat: |
különösen barnahúsokhoz, elsősorban kacsa- és bárányételekhez |
Tárolási hőmérséklet: |
15°C alatt |
Optimális fogyasztási idő: |
2019-2027 |
Fogyasztási hőmérséklet: |
15-16°C |
SZERVÍROZÁS |
Titrálhatósav: |
5,1 g/l |
Cukor: |
4,2 g/l |
Extrakt: |
29,1 g/l |
Alkohol: |
14,67% vol. |
ANALÍZIS |
A beérkezett szőlőt bogyózás után 60 hl-es hűthető acéltartályban 6 napon keresztül hidegmaceráltuk. Ezután következett az erjesztés 25-26°C hőmérsékleten. A kierjedt bort 10 hónapon át részben első-, részben pedig másodtöltésű hordóban érleltük. |
BORKÉSZÍTÉS |
Szüret: |
2018. augusztus 31. és szeptember 7. között |
Metszés: |
Guyot, alacsony kordon |
Tőszám: |
5210 tőke/ha |
Telepítés éve: |
2001-2004 |
Fajta: |
100% pinot noir |
SZŐLŐ |
Kitettség: |
dombtető, déli, dél-nyugati |
Talaj: |
homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj, mészlepedékes csernozjom |
Termőhely: |
Széldomb, Babszökő, Tavaszó |
TERMŐHELY |
Egységár: |
6.600 Ft/l |
Kiszerelés: |
0,75l |
Mennyiség: |
30.000 palack |
Évjárat: |
2018 |
Bornév: |
Pannonhalmi Pinot Noir védett eredetű száraz vörösbor |
BOR |