PINOT NOIR

Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Ételajánlat: különösen barnahúsokhoz, elsősorban kacsa- és bárányételekhez
    Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt
    Optimális fogyasztási idő: 2019-2027
    Fogyasztási hőmérséklet: 15-16°C
    SZERVÍROZÁS
    Titrálhatósav: 5,1 g/l
    Cukor: 4,2 g/l
    Extrakt: 29,1 g/l
    Alkohol: 14,67% vol.
    ANALÍZIS
    A beérkezett szőlőt bogyózás után 60 hl-es hűthető acéltartályban 6 napon keresztül hidegmaceráltuk. Ezután következett az erjesztés 25-26°C hőmérsékleten. A kierjedt bort 10 hónapon át részben első-, részben pedig másodtöltésű hordóban érleltük.
    BORKÉSZÍTÉS
    Szüret: 2018. augusztus 31. és szeptember 7. között
    Metszés: Guyot, alacsony kordon
    Tőszám: 5210 tőke/ha
    Telepítés éve: 2001-2004
    Fajta: 100% pinot noir
    SZŐLŐ
    Kitettség: dombtető, déli, dél-nyugati
    Talaj: homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj, mészlepedékes csernozjom
    Termőhely: Széldomb, Babszökő, Tavaszó
    TERMŐHELY
    Egységár: 6.600 Ft/l
    Kiszerelés: 0,75l
    Mennyiség: 30.000 palack
    Évjárat: 2018
    Bornév: Pannonhalmi Pinot Noir
    védett eredetű száraz vörösbor
    BOR
Jelenleg még nincs egy értékelés sem.