Ételajánlat: |
spárgaételek, zöldségköretek és édesvízi vagy tengeri halakból készült fogások páratlan kísérője |
Tárolási hőmérséklet: |
15°C alatt |
Optimális fogyasztási idő: |
2020-2021 |
Fogyasztási hőmérséklet: |
11-12°C |
SZERVÍROZÁS |
Titrálhatósav: |
5,9 g/l |
Cukor: |
3,2 g/l |
Extrakt: |
22,5 g/l |
Alkohol: |
13,55% vol. |
ANALÍZIS |
A beszállítást követő bogyózás-zúzás után 14 órás áztatás történt alacsony, 7°C hőfokon. A kíméletes préselést követően a tisztított must acéltartályban, részben héjon erjedt. A bort két hónapig finomseprőn tartottuk. |
BORKÉSZÍTÉS |
Szüret: |
2019. szeptember 9. és 11. között |
Metszés: |
Guyot, alacsony kordon |
Tőszám: |
5210 tőke/ha |
Telepítés éve: |
2001-2002 |
Fajta: |
100% sauvignon blanc |
SZŐLŐ |
Kitettség: |
nyugati, dél-nyugati |
Talaj: |
lösz, fehéragyag |
Termőhely: |
Széldomb, Tavaszó |
TERMŐHELY |
Egységár: |
3.933 Ft/l |
Kiszerelés: |
0,75l |
Mennyiség: |
28.000 palack |
Évjárat: |
2019 |
Bornév: |
Pannonhalmi Sauvignon Blanc védett eredetű száraz fehérbor |
BOR |