SAUVIGNON BLANC

Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Ételajánlat: spárgaételek, zöldségköretek és édesvízi vagy tengeri halakból készült fogások páratlan kísérője
    Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt
    Optimális fogyasztási idő: 2020-2021
    Fogyasztási hőmérséklet: 11-12°C
    SZERVÍROZÁS
    Titrálhatósav: 5,9 g/l
    Cukor: 3,2 g/l
    Extrakt: 22,5 g/l
    Alkohol: 13,55% vol.
    ANALÍZIS
    A beszállítást követő bogyózás-zúzás után 14 órás áztatás történt alacsony, 7°C hőfokon. A kíméletes préselést követően a tisztított must acéltartályban, részben héjon erjedt. A bort két hónapig finomseprőn tartottuk.
    BORKÉSZÍTÉS
    Szüret: 2019. szeptember 9. és 11. között
    Metszés: Guyot, alacsony kordon
    Tőszám: 5210 tőke/ha
    Telepítés éve: 2001-2002
    Fajta: 100% sauvignon blanc
    SZŐLŐ
    Kitettség: nyugati, dél-nyugati
    Talaj: lösz, fehéragyag
    Termőhely: Széldomb, Tavaszó
    TERMŐHELY
    Egységár: 3.933 Ft/l
    Kiszerelés: 0,75l
    Mennyiség: 28.000 palack
    Évjárat: 2019
    Bornév: Pannonhalmi Sauvignon Blanc
    védett eredetű száraz fehérbor
    BOR

Értékelések

Fefe

4/5