HEMINA

Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Ételajánlat: grillételek és tejszínes vagy erdei gombás köretek tökéletes társa
    Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt
    Optimális fogyasztási idő: 2019-2024
    Fogyasztási hőmérséklet: 14-16°C
    SZERVÍROZÁS
    Titrálhatósav: 5,2 g/l
    Cukor: 4,6 g/l
    Extrakt: 25,3 g/l
    Alkohol: 14,10% vol.
    ANALÍZIS

    A biológiai érésben lévő fajtákat külön-külön szüreteltük. A bogyózott szőlőt optikai válogatógéppel szelektáltuk, majd kíméletesen préseltük, az így nyert, tisztított mustokat pedig 500 literes hordóban erjesztettük. Az almasavat bontottuk, a seprőt pedig 6 hónapig rendszeresen felkevertük, ezzel növelve a bor beltartalmát, gazdagítva a házasítás ízvilágát.

    BORKÉSZÍTÉS
    Szüret: 2018. augusztus 27. és szeptember 14. között
    Metszés: Guyot, alacsony kordon
    Tőszám: 5210 tőke/ha
    Telepítés éve: 2001-2009
    Fajta: 80% chardonnay, 15% viognier, 5% sauvignon blanc
    SZŐLŐ
    Kitettség: déli, dél-nyugati
    Talaj: homokkő zárványos lösz, barna erdőtalaj
    Termőhely: Széldomb, Packalló
    TERMŐHELY
    Egységár: 5.000 Ft/l
    Kiszerelés: 0,75l
    Mennyiség: 19.500 palack
    Évjárat: 2018
    Bornév: Pannonhalmi Hemina
    védett eredetű száraz fehérbor
    BOR
Jelenleg még nincs egy értékelés sem.