Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Ételajánlat: | grillételek és tejszínes vagy erdei gombás köretek tökéletes társa |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Optimális fogyasztási idő: | 2019-2024 |
Fogyasztási hőmérséklet: | 14-16°C |
SZERVÍROZÁS | |
Titrálhatósav: | 5,2 g/l |
Cukor: | 4,6 g/l |
Extrakt: | 25,3 g/l |
Alkohol: | 14,10% vol. |
ANALÍZIS | |
A biológiai érésben lévő fajtákat külön-külön szüreteltük. A bogyózott szőlőt optikai válogatógéppel szelektáltuk, majd kíméletesen préseltük, az így nyert, tisztított mustokat pedig 500 literes hordóban erjesztettük. Az almasavat bontottuk, a seprőt pedig 6 hónapig rendszeresen felkevertük, ezzel növelve a bor beltartalmát, gazdagítva a házasítás ízvilágát. |
|
BORKÉSZÍTÉS | |
Szüret: | 2018. augusztus 27. és szeptember 14. között |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Telepítés éve: | 2001-2009 |
Fajta: | 80% chardonnay, 15% viognier, 5% sauvignon blanc |
SZŐLŐ | |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Talaj: | homokkő zárványos lösz, barna erdőtalaj |
Termőhely: | Széldomb, Packalló |
TERMŐHELY | |
Egységár: | 5.000 Ft/l |
Kiszerelés: | 0,75l |
Mennyiség: | 19.500 palack |
Évjárat: | 2018 |
Bornév: | Pannonhalmi Hemina védett eredetű száraz fehérbor |
BOR |