Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
A főborász folyékony aláírása. Elkészítési módja leginkább a műkorcsolyázás egyik elemeként szereplő szabadgyakorlathoz hasonlítható.
A feladat: borászati technikák teljes tárházából választva (Fordítás, Máslás, Szamorodni, Aszú, Esszencia) a lehető legszebb bor elkészítése az adott évjáratból, Holdvölgy stílusban. A lehető legdinamikusabb szerkezet elérése a cél, egy 5 puttonyos Aszúnak megfelelő beltartalommal.
Gazdag és friss botrytiszes illat, buja méz ízek hömpölyögnek benne, kitűnő sav-cukor egyensúly, fiatalos üdeség és felejthetetlen ízgazdagság. Magas cukortartalma csak ilyen savak kíséretében képes ennyi gyümölcsöt és utóízt kínálni. A harmóniának köszönhetően évtizedekig eltartható.
Ez a bor a 2012-es Pannon Bormustrán Csúcsbor lett.