BALATON
Oltalom alatt álló földrajzi jelzés
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Válogatott, kézzel szüretelt szőlő a Szentantalfai Sósi dűlőből, a Tagyon-hegyről és a Hegyestűről. A szőlő mustja saválló inox tartályban erjedt és öt hónapig érlelődött.
Szőlő termőterület: Szentantalfa – Sósi dűlő, Tagyon-hegy, Hegyestű
Szőlőfajta: 50% Rajnai rizling, 50% Olaszrizling
Művelési mód: középkordon, magas kordon
Metszésmód: szálvessző
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa, nyomokban mészkő
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: kíméletes préselés
Erjesztés: saválló inox tartályban
Érlelés ideje: 5 hónap
Extrakt összes g/l:
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l:
Titrálható savtartalom g/l:
Maradék cukor g/l:
Alkohol tartalom % V/V: 12