Vároldal Olaszrizling-Furmint

Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Az 1576 óta jelzett DŰLŐ újra közvetíti a hegy erejét. Az extrém kitettség miatt általában korábban beérnek a szőlők a mellett, hogy nem veszítik el savaikat. A két szőlőfajtát egy időben szüretelve a bakművelésű tőkékről egyben dolgoztuk fel. Egész fürtös préselés követően ahol a szín lé 52 % volt az amúgy sem sok termésnek mindösszesen 1000 tőkéről, 830 kg. 70 % Olaszrizling 30 % Furmint. Az erjesztés zempléni magyar tölgyben 450 l történt, erjedés után tartályban finomseprőn tartottuk közel 10 hónapot ezt követve került palackba. A tétel egyediségét a gosaui márga és hippuritesi mészkőnek köszönhetően rendkívül ásványos. A talajszelvény gödreink és a vár alatti alagút rendszerekben felfedezett vulkanikus kőzetek ( amire egyenlőre tudományos magyarázat nincs) jelenléte is megjelenik a borban. Így aztán egy valóban egyedi ásványosság teszi varázslatossá a bort. Hosszú évek érlelésére alkalmas. Fogyasztását 14℃ ajánlom.

Jelenleg még nincs egy értékelés sem.