Vároldal Kékfrankos

Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Az 1576. óta jelzett DŰLŐ újra közvetíti a hegy erejét. Az extrém kitettség miatt általában korábban beérnek a szőlők amellett, hogy nem veszítik el savaikat. Mindösszesen 500 tőke bakművelésű tőkéről 320 kg szőlőt szüretelve nyíltan kádban erjesztjük. Nagyon ügyelünk az erjedési hőmérsékletre és erjedés alatt rendszeres „csömöszölést” keverést végzünk. A bor varázsa kiemelkedő gyümölcsössége és fűszeressége. Ezekhez szépen besimul a mészkő ásványossága.
    12 hónap kisfahordós (seguin moreau) érlelést követően kerül palackba. 300 palack készül évente.
    Hosszan érlelhető bor. Fogyasztását 18°C ajánlom.

Jelenleg még nincs egy értékelés sem.