Juhfark

Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás
  • Pincészet: Kőfejtő Pincészet
  • Borvidék: Nagy-Somló
  • Fajta: Juhfark
  • Évjárat: 2016
  • Száraz Fehérbor
  • Leírás
  • A borkészítés hagyományos módon zajlik. A 220-260 literes szerednyei hordók zempléni tölgyből készültek, ezekben erjed, majd érlelődik a bor. 6-8 hónap érlelést követően egy pontosan beállított bentonitos derítés után még szüret előtt palackozok. A pontos borászati műveleteket az adott bor határozza meg. (battonage mértéke, almasav kérdése, kénezés, fejtések, hordóhasználat) A 2016-os évjáratú Juhfark június óta van palackban, és hűen tükrözi a borvidék, ezen belül is a Séd dűlő lehetőségeit.
Jelenleg még nincs egy értékelés sem.