Termőhely: Zalai Borvidék, Orosztony (Pogányvár)
Évjárat: 2015
Szőlőfajta: Furmint
Beltartalom: Alkohol: 13,5 % Vol. Sav: 6,4 g/l Maradék cukor: 2,6 g/l
Szőlőművelés: kézi zöldmunka, Október közepén kézzel szüretelve
Borkészítés: fahordós erjesztés, 3 hónap finomseprős és fahordós érlelés
Borleírás: Színe közepes szalmasárga, koronája magas. Illata gyümölcsös, birsalmás, valamint ásványosság. Gazdag, a szájunkat kitöltő körtés zamatok. Jól fogyasztható, kiegyensúlyozott savakkal, melyek lépést tartanak az alkohollal. A tiszta gyümölcsös aromák és a sós ásványos karaktere sokáig megmarad a szájban.
Étel ajánlat: harcsa, kacsa és libaételekhez, grillezett sertéshúsokhoz, ementáli sajthoz
Jelenleg még nincs egy értékelés sem.
Ez az alkalmazás sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Kérjük fogadja el beállításokat.