Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Igazi társasági bor, baráti beszélgetésekhez meleg nyári éjszakákon 14-16 °C-on fogyasztva ajánlom.
A Baglyas hegyen 1619- óta jegyzett dűlőből, fiatal tőkékről szüretelt szőlőből 11 éve készítjük – nem minden évjáratban – ezt a terméket. Csak azokban az években, amikor a gyümölcsösség érvényesül a legjobban. Mondhatni „inni jó” kategória. Jelenleg Merlot és Kékfrankos házasításból készült.
Kádban nyíltan erjesztünk ügyelve, hogy koncentrált gyümölcsaromák alakulhassanak ki. Az érlelést kis fahordóban és 450 l-es zempléni tölgy hordóban vegyesen alkalmazva házasítjuk palackozás előtt. Legalább 6-8 hónap érlelést igényel a hordóban.
Igazi gyümölcsbomba, meggy és cseresznye illatokkal, ízekkel, visszafogott elegáns tanninnal.