Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Badacsonyban a fehér műfajban alkotunk. A kék fajtákból: inspirálódunk. Vörösboros „segítséggel” kicsit máshogy készítjük a nagy fehéreinket. Kihasználom az egészséges szőlő héjában rejtőző lehetőségeket, használok új fahordókat, hosszabb érlelési időt célzok meg.
A csavar itt jön be. Fehér lélek, vörös vér. A vörösbor készítésekor megőrzöm azt, amitől egy fehérbor igazán jó, gyümölcsöt, savat, és némi frissességet. Nehéz, bántó tannint, oxidációt kerülöm.
Így készül a Vörösünk, nagyon szeretem ezt az ideológiai kettősséget, érzékszervi örömöt okozó játékot. Borunkban sok piros gyümölcs, finom sav, enyhe tannin, szép harmónia mind-mind felfedezhető.