Termőhely: Zalai Borvidék, Orosztony (Pogányvár)
Beltartalom: Alkohol: 12,5 % Vol. Sav: 5,6 g/l
Maradék cukor: 1,0 g/l
Szőlőművelés: kézi zöldmunka, kézi szüret szeptember végén
Borkészítés: irányított erjesztés, seprőn tartás, heti kevergetés 2 hónapig
A színe szalmasárga. Illata visszafogott, friss, tiszta. Mezei virágok, szerecsendió, kis citrus, és kámfor. Ízében határozott, az érett szőlő összetett citrusai, és zöld füge, finom mandula és ásványosság. Harmóniában lévő bor, friss savakkal, jő egyensúllyal. Utóíze közepes, mandula, viasz határozzák meg. Már jól fogyasztható.
Étel ajánlat: vegetáriánus ételek, saláták,tenger gyümölcsei, fehérhúsú tengeri halak, füstölt kolbász, szárnyasok, sertés hús, gouda sajt
Fogyasztási hőmérséklet: 10-12 o
Jelenleg még nincs egy értékelés sem.
Ez az alkalmazás sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Kérjük fogadja el beállításokat.