KÁLI
Védett eredetű bor
Védett eredetű bor
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Tradicionális módon készült falubor a vulkanikus talajú Fekete-hegy Töltés dűlőjéről. A tökéletesen érett és egészséges gyümölcs Szabó Gyula 46 éves szőlőültetvényéről származik. A szeptemberben, kézzel szüretelt szőlő préselés nélküli mustja két 500 literes tölgyfahordóba került, ahol 2 hónapig erjedt, majd 7 hónapig érlelődött.
Szőlő termőterület: Köveskál, Fekete hegy, Töltés dűlő
Szőlőfajta: Olaszrizling
Művelési mód: középkordon
Metszésmód: rövidcsap
Talajszerkezet: vulkanikus bazalttufa
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja: préselés nélkül
Erjesztés: spontán, 500 l-es tölgyfahordókban
Érlelés ideje: 7 hónap
Extrakt összes g/l:
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l:
Titrálható savtartalom g/l:
Alkohol tartalom % V/V: 12